Salat er en bladgrønnsak som er rik på vitamin A og K, og som har antiinflammatoriske egenskaper. I tillegg kan salat bidra til å senke kolesterolnivået, redusere angst og har mange antioksidantegenskaper. Å dyrke salat i din smarte innendørs hage er virkelig et sunt valg!
Planteinformasjon:
- Spiselig plante
- Spirende på: 7-14 dager
- Klar til høsting etter: 5-6 uker
- Optimal temperatur: 18°C – 24°C
Salat trives best ved temperaturer mellom 18 og 22°C. Ved høyere temperaturer kan spiringen hemmes, og planten kan begynne å blomstre, noe som kan gi en bitter smak. Etter at den har spiret, kan veksten virke langsom til å begynne med, men snart vil den akselerere. Du trenger ikke å tynne ut frøplantene – la dem bare vokse!
For best resultat, bruk kun én lampearm når du dyrker salat. Hvis lampen er for lav, kan plantene bli brent, og hvis den er for høy, kan de bli lange og tynne, noe som reduserer avkastningen.
Vi anbefaler å høste hele kapselen etter cirka fem uker, men du kan også høste gradvis ved å plukke de største ytre bladene etter tre uker. Fortsett å plukke blader til planten har vokst i maksimalt fem til seks uker.