Ruccola er en aromatisk, pepperaktig salatgrønnsak som er svært populær i italiensk mat. I tillegg til sin unike smak er den full av næring! Flere studier viser at økt inntak av plantebaserte matvarer, som ruccola, reduserer risikoen for fedme, diabetes og hjertesykdom, samtidig som den fremmer sunn hud og balansert vekt.
Planteinformasjon:
- Spiselig plante (Eruca sativa)
- Spirende på: 7-14 dager
- Høstes etter: 5-6 uker
- Optimal temperatur: 18°C – 24°C
Ruccola kan virke å vokse sakte i starten, men når den først spirer, vil veksten øke raskt. Du kan begynne å høste enkelte blader etter omtrent tre til fire uker, eller høste hele planten etter fem uker - valget er ditt!
Merk at ruccola er en varmesensitiv plante og trives best ved temperaturer mellom 18 og 22°C. Høyere temperaturer kan hemme spiringen og fremme blomstring. Hvis ruccolaen din begynner å blomstre, kan du bruke de små hvite, spiselige blomstene som pynt på rettene dine, men det vil ikke komme flere spiselige blader etter blomstringen.